Bagety s prefermentem a kváskem
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- na preferment:
- 150 g vody
- 150 g hladké mouky
- 1 g čerstvého droždí
- kvásek:
- 100 g čerstvého žitného kvásku
- (50 g vody, 50 g žitné chlebové mouky)
- Dále:
- 120-130 g vody
- 25 g oleje
- lžička cukru
- 2 lžičky soli
- 30 g mletých ovesných vloček
- 200 g pšeničné chlebové mouky
- 100 g hladké mouky
Postup Bagety s prefermentem a kváskem
Postup přípravy receptu
-
Asi 12 hodin předem zaděláme na preferment: smícháme vodu s droždím a moukou a zakryté proti osýchání a prachu necháme kynout v teplé místnosti.
Druhý den přidáme kvásek a všechny ostatní suroviny, vymísíme těsto a necháme ho v teple bez průvanu nakynout – přibližně 70-90 minut.
Propracujeme, rozdělíme na 4 díly, ze kterých vytvarujeme bagety a dáme je na plech kynout (60-90 min). Vykynuté pak upečeme ve vyhřáté troubě (190°C/asi 20-25 mniut).