Venkovské francouzské bagety
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 300 g hladké mouky Pernerka
- 70 g chlebové pšeničné mouky
- 150 g vody
- 100 g mléka
- 2 g cukru
- 5 g sušeného droždí
- 20 g soli
Postup Venkovské francouzské bagety
Postup přípravy receptu
-
V robotu zaděláme těsto, necháme ho dobře propracovat. Nyní bude 60 minut kynout, v té době ho 3x prohněteme.
Po hodině těsto zakryjeme a dáme na 48 hodin do lednice. I zde aspoň 4x jen v míse rukou přeložíme.
Vyndáme z lednice a necháme ho 15 minut odpočinout. Vytvarujeme 2 bagety a ty necháme kynout na plechu 30 minut.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C s párou. Doba pečení asi 20-25 minut.