Bagety s grahamovou moukou a jogurtem
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 400 g hladké mouky
- 200 g grahamové mouky
- 2 lžičky soli
- 70 g bílého jogurtu
- 3 lžíce oleje
- 1/2 lžičky cukru
- 280 g vlažné vody - dle potřeby
- 20 g čerstvého droždí
Postup Bagety s grahamovou moukou a jogurtem
Postup přípravy receptu
-
Těsto připravíme v domácí pekárně podle známého postupu. Jako první dáme vlažnou vodu, olej a jogurt. Pak přidáme obě dvě mouky smíchané se solí, nahoru trošku cukru a rozdrobíme droždí. Zvolíme program Těsto. Kdo domácí pekárnu nevlastní, tak zadělá klasickým způsobem. Množství vody se může i nepatrně lišit.
Vykynuté těsto dáme na vál, rozdělíme na čtyři díly které zpracujeme do bochánků a ty pak rozválíme na delší válečky. Uložíme na plech na pečení, kde jsme dali teflonovou fólii nebo papír na pečení. Do baget uděláme shora žiletkou několik šikmých zářezů, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
Vykynuté bagety rozprašovačem postříkáme vlažnou vodou a vložíme do trouby rozehřáté na cca 210°C a upečeme. Orientační čas je cca 15- 18 minut. Po upečení je odložíme na mřížku a necháme je vychladnout.