Kuřecí kousky s hlívou na divoko
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 stehenní kuřecí řízky
- 250-300 g hlívy ústřičné
- 1 cibule
- 250 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
- 1 lžíce hladké mouky
- 100 g smetany (sladká nebo zakysaná)
- 4 kuličky nového koření
- 4 kuličky jalovce
- 1 bobkový list
- 1 lžíce sádla
- cca hrnek vývaru (kuřecí)
- sůl
- cukr podle potřeby
Postup Kuřecí kousky s hlívou na divoko
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo a celer s petrželí najemno. Rozpustíme sádlo a zpěníme cibuli. Přidáme zeleninu a koření. Restujeme asi 2-3 minuty a shrneme směs na okraj pánve.
Do pánve přidáme maso a krátce opečeme. Přidáme hlívu nakrájenou na větší kousky a chvíli opékáme. Zaprášíme moukou a zalijeme studeným vývarem (těsně pod maso). Promícháme, osolíme a dusíme 15-20 minut.
Nakonec smícháme smetanu s trochou omáčky a přidáme do pánve. Krátce povaříme a dochutíme. Podáváme s těstovinami, noky nebo třeba i s vařenými bramborami.