Divoký vepřový ořez se zeleninou, žampiony a zakysanou smetanou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřového ořezu
2 větší cibule
3 stroužky česneku
5 větších žampionů
1 sáček dobré mražené zeleniny -já měla viz.foto
1 lžička mleté papriky
1 lžička kmínu
1 lžička pepře
6 kuliček nového koření
6 kuliček jalovce
4 bobkové listy
1 velká lžíce sádla
sůl
1 hustá zakysaná smetana
2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli si nakrájíme a dáme na sádlo osmažit, přidáme maso nakrájené na kostičky, které necháme zatáhnout, přidáme všechno koření, zasypeme zeleninovou směsí, přidáme na plátky nakrájené žampiony, promícháme, zalijeme vodou, aby bylo vše pod hladinou a necháme dusit do měkka.

  2. V době dušení přidáme česnek na plátky, můžeme dosolit, pak si rozšleháme zakysanou smetanu s moukou a necháme si jí připravenou. Nejprve si vyndáme kousky masa a vyhodíme jalovcové kuličky, nové koření a bobkové listy.

  3. Trochu zeleniny na oživení omáčky si necháme a ostatní omáčku rozmixujeme, maso i zeleninu do omáčky vrátíme, přivedeme opět k varu, zalijeme připravenou smetanu s moukou a chvíli ještě vaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!