Thajský divoký okurkový salát
Recepty, SalátySuroviny
- 1/2 – 3/4 salátové okurky
- 1 menší červená cibule – nakrájíme na čtvrtkolečka
- 1 lžíce pražených arašídů - klidně sáhněte i po těch solených, nasekejte
- 3 špetky soli
- Zálivka:
- 2 lžíce cukru
- 3 lžíce vody
- 3 lžíce sladké chilli omáčky
- 1 lžíce jablečného octa
Postup Thajský divoký okurkový salát
Postup přípravy receptu
-
Okurku oloupeme (nebo jenom částečně – jako na zebru), nakrájíme podélně na čtvrtiny a pak napříč na kousky. Osolíme a dáme do ledničky na 15 minut odležet. Občas protřeseme, ať si okurky soli užijí.
Smícháme ingredience na marinádu, vše přivedeme k varu a po 3 minutách, až omáčka více zhoustne, odstavíme. Necháme vychladnout.
Cibuli nakrájíme na čtvrtkolečka, z okurek slijeme všechnu vodu. Smícháme cibuli s okurkou a dresinkem. Přimícháme nasekané arašídy.