Thajský salát z pekingského zelí
Recepty, SalátySuroviny
- 1 kuřecí prsa marinovaná přes noc
- kokosový olej
- 1 menší pekingské zelí
- 2 mrkve
- 1 červená paprika
- 1 červená cibule
- čerstvý koriandr
- Zálivka:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce limetové šťávy
- 1 lžíce rybí omáčky
- 2 lžičky cukru
- 1/2 i více lžičky Sriracha
Postup Thajský salát z pekingského zelí
Postup přípravy receptu
-
Měla jsem kuřecí prsa nakrájená na nudličky přes noc v marinádě z olivového oleje, světlé sojové omáčky, citronové šťávy a 1 lžičky solamylu. Můžete udělat podle své chuti nebo použít zbytek pečeného kuřete. Pokud máme marinované maso nebo jen syrové, rozpálíme pánev dáme 1 lžíci kokosového oleje a postupně po malých dávkách všechno maso opečeme.
Cibuli překrojíme, sloupneme, nakrájíme na tenké měsíčky a dáme do mističky se studenou vodou (zbaví se štiplavosti a zůstane křehká). Než se opeče všechno maso, nakrájíme na jemné nudličky zelí a dáme do mísy. Papriku i mrkev očistíme, opláchneme, nakrájíme na julienne nudličky a přidáme k zelí.
Zchladlé maso a scezenou, okapanou cibuli přidáme do mísy. V mističce nebo skleničce smícháme zálivku, vše v míse zalijeme a dobře promícháme. Podáváme posypané nasekaným koriandrem třeba s opečeným toastem.