Thajský salát s kešu
Recepty, SalátySuroviny
- 2 hrsti baby špenátu nebo salátu
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 větší mrkev
- čerstvý koriandr dle chuti
- 1-2 stroužky česneku
- 1 zelená cibulka
- kešu oříšky (nejlépe kořeněné)
- volitelná chilli paprička
- Zálivka:
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce limetkové šťávy
- 1 lžíce olivového oleje (citronový)
- 1 lžíce rýžového octu
- 1 lžička sezamového oleje
Postup Thajský salát s kešu
Postup přípravy receptu
-
Listy špenátu nebo salátu i koriandru opláchneme, necháme okapat a dáme do misky. Papriky omyjeme, zbavíme jádřince a nasekáme na nudličky. Mrkev oškrábeme škrabkou, omyjeme a škrabkou uděláme delší tenké pruhy.
Kešu natural dáme na suchou pánev opražit a přidáme koření, jaké máme rádi, třeba doma namíchanou směs na grilování. Promícháme a přesypeme na talířek.
Nasekáme jemně česnek, hrubě cibulku a oříšky. Vše přidáme do misky. Z uvedených ingrediencí vyšleháme zálivku, nalijeme do misky a vše promícháme. Salát podáváme posypaný nasekanou zelenou cibulkou a chilli papričkou.