Divoký guláš s pečenými brambory
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g předního hovězího (krk)
- 1 velká cibule
- 4 lžíce oleje
- 1 lžička červené papriky
- 2 lžičky koření Divočina
- 5 kuliček jalovce
- 6-8 sušených švestek
- 1 bobkový lístek
- špetka mletého pepře
- 1 lžička česnekové pasty
- 2 lžíce ostrého kečupu
- 1 plná lžíce másla
- 2 lžíce rýžové hladké mouky
- 600 g brambor
- 1 lžička hrubé mořské soli
- 5 lžic olivového oleje
- špetka másla na vymazání pekáče
- 1 lžíce grilovacího koření
- 1 lžička provensálského koření
Postup Divoký guláš s pečenými brambory
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nasekáme na kostičky a osmahneme na oleji dozlatova. Vhodíme očištěné a pokrájené hovězí maso a na mírném ohni dusíme cca 20-30 minut, než maso pustí šťávu. Pak vhodíme kuličky jalovce, koření, švestky a přidáme kečup a česnekovou pastu. Zalijeme vroucí vodou a dusíme 2 hodiny. Potom vložíme máslo a z rýžové mouky a vody si připravíme kašičku na zahuštění. Když se máslo rozpustí, zahustíme a na malém plameni a za občasného zamíchání vaříme další hodinu, až je maso fakt měkké.
V průběhu vaření guláše oškrábeme brambory a nakrájíme je na větší kousky. Dáme je vařit s mořskou solí na 5-7 minut. Déle ne! Čas odměříme, jakmile začnou bublat. Potom zcedíme a dáme ochladit pod proudem studené vody. Pak je důkladně osušíme. V míse smícháme olivový olej s kořením. Vsypeme osušené brambory a důkladně, ale zlehka promísíme. Pekáček si vymažeme máslem, vsypeme ochucené brambory a dáme péct do trouby teplé 190-200°C na cca 15-20 minut, až zezlátnou.
Na talíř dáme opečené brambory, maso z guláše a na závěr vše oblijeme omáčkou.