Uzené koleno pečené na leču v římském hrnci
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 uzené koleno zadní
- sklenice leča (já mám 0,7 l, máme rádi dost zeleniny, ale klidně dejte menší sklenici)
- případně 1 pálivá paprička
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku (co kdo snese a jak jsou stroužky veliké).
Postup Uzené koleno pečené na leču v římském hrnci
Postup přípravy receptu
-
Římský hrnec i s víkem namočíme do vody, aby nasákl.
Na dno dáme lečo ze sklenice (mám domácí, takže není ostré, proto k němu přidávám 1 pálivou papričku, které mám celoročně v zásobě v mrazáku) a nahrubo krájenou oloupanou cibuli. Koleno omyjeme a potřeme rozmačkaným česnekem.
Nesolím, koleno i lečo jsou slané dost.
Vložíme ho do hrnce na lečo, zakryjeme namočeným víkem, dáme do studené trouby.
Peču 1/2 hodiny na 150°C, pak 1,5-2 hodiny na 200°C. Koleno se víc dusí než peče.
V průběhu podle potřeby podléváme horkou! vodou. Příloha: chléb, brambory, bramborové knedlíky,...