Bylinkový krůtí steak s červenořepovou kaší a křupavou cizrnou
Recepty, Dietní receptySuroviny
- krůtí steak o váze asi 120-150g
- čerstvá bazalka
- čerstvý koriandr
- olej
- sůl
- kaše:
- 1 střední červená řepa (cca 180 g), uvařená v celku a oloupaná
- 50 g konzervované nebo 25 g suché cizrny
- olivový olej extra virgin
- citronová šťáva z ½ citronu
- sůl
- křupavá cizrna:
- 50 g konzervované nebo 25 g suché cizrny
- 2 čajové lžičky oleje
- ½ čajové lžičky mleté papriky
- ½ čajové lžičky římského kmínu, rozdrceného
- špetka soli
- špetka sušeného česneku
- čerstvě mletý pepř
Postup Bylinkový krůtí steak s červenořepovou kaší a křupavou cizrnou
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu den předem namočte a druhý den ji v nové vodě uvařte doměkka.
Maso vložte do misky, zalijte asi 1-2 lžícemi olivového oleje a přidejte pár nasekaných lístků bazalky.
Rozpalte troubu na 200 ˚C. Na plech položte kousek pečícího papíru. Scezenou a okapanou cizrnu vložte do misky, přidejte koření, sůl a lehce opepřete. Společně promíchejte s olejem. Rozložte na plech a pečte 25-30 minut dokřupava.
Červenou řepu nakrájejte na menší kusy, vložte jí do mísy s okapanou uvařenou cizrnou, citronovou šťávou a lehce osolte. Přidejte asi 2 polévkové lžíce vody a rozmixujte. Vodu přidejte podle potřeby a podle toho, jak chcete mít kaši hustou. V kastrůlku před podáváním prohřejte.
Maso vyjměte z misky, osolte z obou stran a na rozpálené pánvi opečte z obou stran. Já ještě maso po opečení trochu podlévám vodou a dusím ho, abych nemusela přidávat příliš oleje. Takto maso dusím asi 7 minut. Záleží na velikosti steaku.
Na talíř nandejte kaši, posypejte křupavou cizrnou, naservírujte maso a posypte nasekanou bazalkou a koriandrem.