Nové brambory, upečené a mačkané s bylinkovým máslem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 800 g nových brambor (stejně velkých)
- 2 lžíce másla (měla jsem Ghí)
- rovná lžička uzené papriky
- půl lžičky sušeného česneku
- 3 lžíce nasekaných bylinek (pažitka, libeček, petrželka)
- olej (nejlépe bylinkový)
- sůl
- mletý pepř
Postup Nové brambory, upečené a mačkané s bylinkovým máslem
Postup přípravy receptu
-
Brambory dobře očistíme a dáme do pekáčku. Pokapeme olejem a hodně osolíme. Všechny brambory dostatečně obalíme a dáme do předem vyhřáté trouby.
Pečeme na 220 st. cca 35 - 40 minut. V polovině pečení brambory obrátíme. Mezitím rozpustíme máslo. Přidáme papriku, česnek, špetku soli a nasekané bylinky.
Brambory naservírujeme na talíř, rozmáčkneme nebo roztrhneme vidličkou a polijeme bylinkovým máslem. Můžeme ještě horké posypat dobrým strouhaným sýrem, ale není to nutné. Podáváme se salátem nebo mlékem.