Nové brambory, upečené a mačkané s bylinkovým máslem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

800 g nových brambor (stejně velkých)
2 lžíce másla (měla jsem Ghí)
rovná lžička uzené papriky
půl lžičky sušeného česneku
3 lžíce nasekaných bylinek (pažitka, libeček, petrželka)
olej (nejlépe bylinkový)
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory dobře očistíme a dáme do pekáčku. Pokapeme olejem a hodně osolíme. Všechny brambory dostatečně obalíme a dáme do předem vyhřáté trouby.

  2. Pečeme na 220 st. cca 35 - 40 minut. V polovině pečení brambory obrátíme. Mezitím rozpustíme máslo. Přidáme papriku, česnek, špetku soli a nasekané bylinky.

  3. Brambory naservírujeme na talíř, rozmáčkneme nebo roztrhneme vidličkou a polijeme bylinkovým máslem. Můžeme ještě horké posypat dobrým strouhaným sýrem, ale není to nutné. Podáváme se salátem nebo mlékem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!