Quinoový salát s tofu a pekanovými ořechy

Recepty, Saláty

Suroviny

30 g quinoy
30 g čerstvého nebo mraženého hrášku
120 g salátové okurky, zbavené semínek
30 g avokáda
20 g pečené papriky (viz. něco navíc), nakrájené na kostičky
40 g uzeného tofu, nakrájené na kostičky
10 g pekanových ořechů, nasekaných nadrobno
3 listy máty
4 listy bazalky
Zálivka:
3 čajové lžičky citronové šťávy
1 čajová lžička olivového oleje
1 čajová lžička melasy (nebo medu)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Quinou dejte vařit se špetkou soli. Vařte celkem asi 20 minut. 2 minuty před koncem vaření přidejte hrášek. Quinou sceďte a přelijte studenou vodou. Nechte vykapat.

  2. Okurku podélně překrojte na půlku, každou polovinu na 4 další části. Takto se vám budou semínka dobře vyřezávat. Klínky okurky nakrájejte asi na 1 cm velké kousky.

  3. Bylinky nasekejte najemno a vložte do mísy společně s okurkami. Přidejte avokádo nakrájené na proužky, ořechy, pečenou papriku, tofu, odkapanou quinou s hráškem.

  4. Suroviny na zálivku prošlehejte v mističce a přidejte do mísy. Důkladně promíchejte a případně dosolte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!