Quinoový salát s tofu a pekanovými ořechy
Recepty, SalátySuroviny
- 30 g quinoy
- 30 g čerstvého nebo mraženého hrášku
- 120 g salátové okurky, zbavené semínek
- 30 g avokáda
- 20 g pečené papriky (viz. něco navíc), nakrájené na kostičky
- 40 g uzeného tofu, nakrájené na kostičky
- 10 g pekanových ořechů, nasekaných nadrobno
- 3 listy máty
- 4 listy bazalky
- Zálivka:
- 3 čajové lžičky citronové šťávy
- 1 čajová lžička olivového oleje
- 1 čajová lžička melasy (nebo medu)
- sůl
Postup Quinoový salát s tofu a pekanovými ořechy
Postup přípravy receptu
-
Quinou dejte vařit se špetkou soli. Vařte celkem asi 20 minut. 2 minuty před koncem vaření přidejte hrášek. Quinou sceďte a přelijte studenou vodou. Nechte vykapat.
Okurku podélně překrojte na půlku, každou polovinu na 4 další části. Takto se vám budou semínka dobře vyřezávat. Klínky okurky nakrájejte asi na 1 cm velké kousky.
Bylinky nasekejte najemno a vložte do mísy společně s okurkami. Přidejte avokádo nakrájené na proužky, ořechy, pečenou papriku, tofu, odkapanou quinou s hráškem.
Suroviny na zálivku prošlehejte v mističce a přidejte do mísy. Důkladně promíchejte a případně dosolte.