Vepřová kotletka podle paní hajné.

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřová kotleta bez kosti
300 g lišky
75 g anglické slaniny
2 vejce
cibule to odhadneš
sůl
pepř
lžíce hořčice
trochu hladké mouky
sardelovou pastu
sádlo nebo olej

Postup přípravy receptu

  1. Oloupej velkou cibuli, opravdu velkou, nebo raději dvě střední a osmahni je na sádle dozlatova.

  2. Nakrájej na kostičky slaninu, samozřejmě i anglická může být, stačí i ten špek.

  3. Dej ho na pánev a rozpusť ho.

  4. Nasyp nakrájenou polovinu lišek a podus je se slaninou.

  5. Přidej lžíci té smažené cibulky, osol, opepři a přidej tam tři vajíčka.

  6. Nech to srazit a mírně vychladit.

  7. Naplň tu kapsu a zašpejluj jako na fotce a převaž provázkem, jak je vidět.

  8. Osol, opepři a přidej do té opečené cibule a nech také opéct z obou stran.

  9. Přidej lžíci hořčice, orestuj, podlij vodou, přidej ostatní nakrájené lišky, přikryj poklicí a nech dusit. Hodinka a čtvrt by měla stačit.

  10. Poté maso vyndej, přidej trošku sardelové pasty – podle vlastní chuti a případně trošku zahusti, někdo škrobem, někdo moukou ve vodě rozšlehanou a někdo jíškou.

  11. Maso nakrájej, přidej rýži, knedlík, brambor, záleží na zvyku. Salátek z okurek a rajčat se hodí výtečně.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!