Přírodní srdíčko z papiňáku 2 x jinak
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 1 vepřové srdíčko
- 10 dkg slaniny vcelku
- 1 PL oleje
- 1 cibule
- 1 hrst sušených hříbků
- 1 kostka zeleninového bujonu nebo Masoxu
- 1 zarovnaná PL hladké mouky
- sůl
- pepř
- zelené bylinky- na dochucení
- Na druhý recept:
- 1 malou konzervu hrášku bez nálevu
Postup Přírodní srdíčko z papiňáku 2 x jinak
Postup přípravy receptu
-
Vepřové srdíčko si opláchneme, odstraníme případné sraženiny a tuk a nakrájíme si ho na delší, tenčí nudličky.
Slaninu nakrájíme na širší špalíčky, cibuli na půlměsíčky a v hrnci na PL oleje 3 minutky orestujeme. Přidáme nakrájené srdíčko a sušené hříbky, které když vaříme v papiňáku, tak nemusíme předem namáčet, vše promícháme, až se maso zatáhne (dostane takovou šedavou barvu).
Zalijeme 3 dl horké vody, rozdrobíme kostku bujonu, pokud chceme a máme snítku libečku, můžeme přidat, hrnec uzavřeme a až začne moc syčet, stáhneme plamen na minimum a pod tlakem vaříme 20 minut. Poté odstavíme bokem, odpustíme ventilem tlak, otevřeme a vmícháme hladkou mouku rozmíchanou v 1-2 dl studené vody- záleží, kolik chceme mít šťávy a necháme 5 minut bez pokličky provařit.
Pak si odebereme polovinu hotového jídla a do druhé půlky vmícháme hrášek bez nálevu a ještě chvilku provaříme. 3. verze- místo vody přimícháme s moukou smetanu na vaření.