Vandličky

Recepty, Cukroví

Suroviny

4 žloutky
150 g práškového cukru
1 kávová lžička vanilkového cukru
několik kapek citronové šťávy (asi půl kávové lžičky)
tuk na vymazání formiček.

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky, oba cukry a šťávu šleháme šlehačem, dokud hmota nezhoustne, nezesvětlí a nenabude. Formičky vytřeme tukem nebo olejem. Mně se osvědčily silikonové formy na plněné ořechy, z nich se vandličky krásně vyloupnou.

  2. Plníme lžičkou do poloviny formiček. Snažíme se dát přesně stejné dávky hmoty, aby se vandličky stejně upekly.

  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 150°C, jak vyběhnou, ubereme na 100°C a dopékáme. Asi po 5 minutách zkusíme jednu, jestli jde už vyloupnout. Pokud ano, tak jsou hotové. Opatrně vyklopíme z formiček. Vandličky jsou velmi křehké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy