Vandličky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 4 žloutky
- 150 g práškového cukru
- 1 kávová lžička vanilkového cukru
- několik kapek citronové šťávy (asi půl kávové lžičky)
- tuk na vymazání formiček.
Postup Vandličky
Postup přípravy receptu
-
Žloutky, oba cukry a šťávu šleháme šlehačem, dokud hmota nezhoustne, nezesvětlí a nenabude. Formičky vytřeme tukem nebo olejem. Mně se osvědčily silikonové formy na plněné ořechy, z nich se vandličky krásně vyloupnou.
Plníme lžičkou do poloviny formiček. Snažíme se dát přesně stejné dávky hmoty, aby se vandličky stejně upekly.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 150°C, jak vyběhnou, ubereme na 100°C a dopékáme. Asi po 5 minutách zkusíme jednu, jestli jde už vyloupnout. Pokud ano, tak jsou hotové. Opatrně vyklopíme z formiček. Vandličky jsou velmi křehké.