Uzené maso v těstíčku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g uvařeného uzeného masa
hladká mouka
4 stroužky česneku
Těstíčko:
3 vejce
5 lžic hladké mouky
50 ml mléka
sůl a pepř
lžíce bylinek (petrželka, libeček)
špetka kari
špetka čili
2 prolisované stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těstíčko dáme do mísy a metlou promícháme. Pokud je těstíčko řídké, přidáme trochu mouky. Necháme 20 minut odstát.

  2. Uvařené uzené maso nakrájíme na plátky, potřeme rozetřeným česnekem se špetkou soli a obalíme v hladké mouce. Pak obalíme v těstíčku a na sádle nebo oleji usmažíme z obou stran. Podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!