Uzené maso v těstíčku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g uvařeného uzeného masa
- hladká mouka
- 4 stroužky česneku
- Těstíčko:
- 3 vejce
- 5 lžic hladké mouky
- 50 ml mléka
- sůl a pepř
- lžíce bylinek (petrželka, libeček)
- špetka kari
- špetka čili
- 2 prolisované stroužky česneku
Postup Uzené maso v těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na těstíčko dáme do mísy a metlou promícháme. Pokud je těstíčko řídké, přidáme trochu mouky. Necháme 20 minut odstát.
Uvařené uzené maso nakrájíme na plátky, potřeme rozetřeným česnekem se špetkou soli a obalíme v hladké mouce. Pak obalíme v těstíčku a na sádle nebo oleji usmažíme z obou stran. Podáváme s bramborem.