Mleté na způsob hašé

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g kvalitního mletého masa
1 větší cibule nebo 2 menší cibule
4 stroužky česneku
1 polévková lžíce kaparů
Sůl
pepř – dle chuti
Sádlo nebo jiný tuk na smažení
Hlubší pánev typu wok

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném tuku zpěníme nakrájenou cibuli a rozvoníme 2 stroužky česneku, nasekaného na plátky.

  2. Vhodíme maso, které trpělivě oddělujeme od sebe na jednotlivé kousky, aby se nespekly v jeden kus, a opékáme do zešednutí masa po všech stranách. Teprve nyní osolíme a opepříme.

  3. Podlijeme troškou vývaru a dusíme za občasného míchání asi 30 minut.

  4. Kapary propláchneme (pokud byly v nálevu) a nasekáme na kousky a přidáme k masu, podusíme ještě cca 6 minut, vhodíme prolisované zbylé 2 stroužky česneku a vypneme plotýnky, necháme odpočinout.

  5. Jako přílohu jsem udělala máslové šťouchané brambory se stroužkem česneku, rozmarýnem a bazalkou Zdrojem je upravený recept z Velké kuchařky Viléma Vrabce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!