Kuřecí čína se zeleninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuřecí prso
1 cibule
mražená zelenina
kukuřice v nálevu
kousek pórku
olej
kari (od oka - každý dle své chuti)
2-3 lžíce sojové omáčky
2-3 lžíce worcestrové omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Prso očistíme a nakrájíme na kousky, smícháme se sojovkou a worcesterem a s kari kořením. Osolíme, opepříme, vše důkladně promícháme a dáme chladit cca 30 min. Mezitím cibuli nakrájíme na proužky (půlkolečka) a pórek na proužky. Nejdřív na oleji osmahneme do zlatova cibuli, pak přidáme mraženou zeleninu, necháme osmahnout, dokud není pěkně měkká, poté přidáme kuřecí kousky a necháme opéct. Mezitím dáme uvařit rýži podle návodu. Po uvaření rýži vložíme do pánve, přidáme ještě trochu kari a orestujeme spolu s masem a zeleninou. Nakonec po orestování přidáme pórek a necháme, dokud nezměkne, promícháme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!