Vepřová paštika s brusinkami a mandlemi v pomalém hrnci
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 1 kg vepřové kýty
- 1 kg bůčku
- 4 cibule
- 5 stroužků česneku
- 1,5 rovné lžičky soli
- 1/2 kostky másla
- ¾ lžičky pepře
- 1,5 lžíce tymiánu
- malý panák whisky nebo bourbonu
- Dále:
- mandle
- brusinky - množství je individuální
- 250 g malin
- 1 želé Dr. Otker
Postup Vepřová paštika s brusinkami a mandlemi v pomalém hrnci
Postup přípravy receptu
-
Maso párkrát překrojíme, cibuli na osminky, česnek na plátky.
Vše vložíme do pomalého hrnce, přidáme zbytek ingrediencí mimo whisky a nastavíme si na 8 hod. LOW.
Po osmi hodinách maso roztrháme v hrnci dvěma vidličkami na vlákna, přidáme whisky a ještě zapneme na další 1 hodinu.
Nakonec přidáme změklé máslo a rozmixujeme na jemno, přidáme mandle a brusinky, ale nemusí být. Naplníme formičky a dáme ztuhnout do lednice.
Mezitím dáme vařit maliny, stačí tak 8 minut, propasírujeme je, doplníme vodou do 250 ml, přidáme želatinu, uvaříme dle návodu na obale a přelijeme vychladlou paštiku.
Pokud nemáme v úmyslu spotřebovat max. do dvou dvů, naplníme rovnou skleničky a sterilizujeme 1 hodinu na 95 C° a druhý den ještě jednou stejně.