Citrusový dezert
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 pomeranče
- 1 kelímek smetany (200 g)
- 2 bílé jogurty (2x 200 g)
- cukr dle chuti
- 5 plátků želatiny
- 1 citron
- Na vršek:
- 1 pomeranč
- 2 lžíce medu
- pár vlašských ořechů
Postup Citrusový dezert
Postup přípravy receptu
-
Vymačkáme jeden pomeranč do kastrůlku a přidáme plátky želatiny. Necháme nabobtnat.
V jiném kastrůlku zahřejeme smetanu s cukrem, přidáme nabobtnalou želatinu i se štávou a rozpustíme na mírném ohni.
Pak přidáme další štávu z druhého pomeranče a rozmícháme. Sejmeme z ohně a vložíme jogurt.
Vymícháme v hladký krem a přidáme ještě štávu z jednoho citronu.
Připravené skleničky naplníme směsí. Po ztuhnutí zdobíme pomeranči.
Pomeranč nakrájíme na měsíčky.
V malém kastrůlku si rozehřejeme med, přidáme vymačkanou štávu z pomeranče co zbyl po vyříznutí měsíčků a opatrně promícháme. Přidáme i rozdrcené ořechy. Dáme vystydlé na dezert. Vychladíme.