Pikantní krevety s citrusovým dipem
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 1 stroužek česneku
- 1 ks červené chilli papričky
- 4 lístky čerstvé bazalky
- 1 menší snítka rozmarýnu
- 2 snítky oregana
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- 1 lžička francouzské hořčice
- 1 lžička mleté pálivé papriky
- 6 lžic čerstvé limetkové šťávy
- sůl
- kajenský pepř
- 20 ks (asi 400 g) velkých oloupaných krevet
- 4 lžíce citronové marmelády
- 1 lžíce nastrouhané limetkové kůry
- 1 lžíce cukru
Postup Pikantní krevety s citrusovým dipem
Postup přípravy receptu
-
Oloupejte česnek, chilli papričku rozřízněte napůl, vyškrábněte jadérka, omyjte a oboje nasekejte najemno. Bylinky opláchněte, vytřepejte do sucha a najemno nasekejte.
Rozpalte olej a na něm krátce orestujte česnek a chilli. Vmíchejte bylinky, worcester, hořčici, mletou papriku a 2 lžíce limetkové šťávy. Omáčku ochuťte solí a kajenským pepřem a nechte povařit. Potom ji odstavte a nechte vychladnout.
Mezitím opláchněte oloupané krevety, osušte je, vložte do vychladlé omáčky a přiklopené je nechte nejméně 1 hodinu marinovat. Citronovou marmeládu smíchejte se zbylou limetkovou šťávou (cca 4 lžíce) a limetkovou kůrou, ochuťte solí a cukrem.
Nechte krevety trochu okapat, navlékněte je na grilovací jehly a grilujte asi 3 minuty z každé strany. Podávejte s citronovo-limetovým dipem.