Kořeněná meruňková marmeláda s citrusovým pektinem
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 1 kg vyloupaných meruněk
- 300-500 g cukru
- 3-4 lžičky citrusového pektinu
- mletá skořice
- mletý hřebíček
Postup Kořeněná meruňková marmeláda s citrusovým pektinem
Postup přípravy receptu
-
Meruňky překrojíme napůl a podlité minimem vody (cca 50 ml) je v širokém kastrole s nepřilnavým povrchem rozvaříme.
Částečně můžeme projet ponorným mixérem (není nezbytné) a za občasného promíchávání povaříme bez poklice a odpaříme do zhoustnutí.
Ke konci varu přidáme koření - po troškách, odebrat ho už nepůjde. Vmícháme pektin, smíchaný s několika lžícemi cukru a dále 5 minut vaříme.
Vmícháme zbytek cukru a povaříme do zhoustntí. Hotovou marmeládu nalijeme ještě horkou do sklenic a rychle zavíčkujeme.