Květákové kari s domácím panýrem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Květákové kari:
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 menší cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce červené kari pasty
- ½ lžičky římského kmínu
- 250 ml vody nebo zeleninového vývaru
- 1 lžička kari koření (sladké curry od Sonnetoru)
- 150 g kokosového mléka
- 230-250 g květáku
- 130–150 g cukety
- 100 g uvařené cizrny
- K podávání:
- panýr
- jasmínová rýže
- koriandr
Postup Květákové kari s domácím panýrem
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejte kokosový olej. Cibuli nakrájejte nadrobno a na oleji opékejte dozlatova. Ztlumte a přidejte rozmačkaný česnek, kari pastu, římský kmín a asi minutu promíchávejte. Zalijte vodou nebo vývarem. Přidejte kari koření a dál přidejte zeleninu - květák rozebraný na menší růžičky a cuketu nakrájenou na půlkolečka. Přiklopte a duste do poloměkka, aby nebyla zelenina příliš rozvařená.
Přidejte kokosové mléko, cizrnu a ještě krátce vařte.
Podávejte s rýží, posypané čerstvým koriandrem.