Špagety na způsob carbonara s feta sýrem
Recepty, TěstovinySuroviny
- 400 g špaget
- 200 g libové slaniny
- 150 g Feta sýru
- 2 stroužky česneku
- 50 g másla
- 2 žloutky
- 60 ml smetany ke šlehání
- sůl
- mletý pepř
Postup Špagety na způsob carbonara s feta sýrem
Postup přípravy receptu
-
Do velkého hrnce dáme vařit vodu se solí. Jakmile voda začne vařit, vložíme špagety a vaříme dál podle návodu.
Mezitím nakrájíme slaninu, nastrouháme feta sýr a oba česneky rozmáčkneme plochou nože. Na hluboké pánvi rozehřejeme máslo. Vsypeme pokrájenou slaninu a rozmáčklý česnek. Slaninu necháme vysmahnout dozlatova. Česnek po osmažení z pánve vyndáme.
Těstoviny slijeme, ale vodu, ve které se vařily špagety, odložíme. Těstoviny přidáme do pánve. Žloutky prošleháme v misce s většinou sýru (část si necháme na posypání) a smetanou. Pánev s těstovinami sundáme z hořáku a přilijeme k nim smetanovou směs.
Těstoviny promícháváme dvěma vidličkami, občas je zdvihneme, aby se rovnoměrně obalily vaječnou směsí. Přidáme pár lžic vody, ve které se těstoviny vařily. Opepříme. Omáčka by měla být vláčná a hladká. Těstoviny na talíři posypeme sýrem a dozdobíme slaninou.