Třípatrový svatební dort s motýly

Recepty, Dorty

Suroviny

1.korpus - forma 30cm:
8 vajec
240 g cukru písek
8 lžic oleje
50 g kakaa
190 g hladké mouky
2.korpus - forma 25cm:
6 vajec
180 g cukru písek
6 lžic oleje
40 g kakaa
140 g hladké mouky
3.korpus - forma 20cm:
4 vejce
120 g cukru písek
4 lžíce oleje
30 g kakaa
90 g hladké mouky
----
Krém:
300 ml mléka
450 ml vody
15 lžic hladké mouky
3 másla (po 250g)
cukr moučka (dle chuti)
4 lžíce kakaa
----
marmeláda (dle chuti - velká sklenice)
ovoce (čerstvé či kompotované)
3 kg potahovací hmoty (K2)
potravinářské barvy (gelové)
cukrářské perličky
cukrářské lepidlo

Postup přípravy receptu

  1. Postupně si upečeme 3 korpusy různé velikosti, podrobný postup na upečení korpusu je v poznámce.

  2. Z vody, mléka a mouky uvaříme bešamel o hustotě hustší krupicové kaše, studený prošleháme, abychom zničili případné malé hrudky. Do změklého másla všleháme kakao a cukr, poté po částech všleháme bešamel.

  3. Korpusy vždy 2 x prořízneme na 3 pláty, potřeme 1. a 2. plát marmeládou a krémem, poklademe ovocem (použila jsem banány na 1. a 3. patro a kompotované mandarinky na 2. patro) a přiklopíme vrchním plátem.

  4. Složené naplněné korpusy pomažeme tence kolem dokola i nahoře zbytkem krému a dáme do ledničky ztuhnout a vychladit - nejlépe přes noc.

  5. Jednotlivé korpusy potáhneme potahovací hmotou, poté sesadíme na sebe (fixujeme 3 dřevěnými tyčkami) a zdobíme dle vlastní fantazie.

  6. Fixování - na spodní korpus položíme prostřední, vycentrujeme, poté si odměříme výšku dřevěných tyček - musí být o cca 4 cm vyšší, než je výška těchto dvou pater - tyčky zabodneme do korpusů v trojúhelníku, který je menší než poslední patro....koukají tedy jakési hřeby, na které posadíme poslední nejmenší korpus.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!