Kuřecí roládky v omáčce z fazolek, smetany a sýra
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí stehenní steaky
- 50 g slaniny
- kousek zelené cibulky
- 2 špalíčky červené kapie
- 2 špalíčky špekáčků nejlépe z Lidlu
- hořčice na pomazání plátků
- sůl, pepř
- Na omáčku z fazolek:
- 200 g mražených fazolových lusků
- 150 ml smetany ke šlehání
- 50 g slaniny
- 50 g sýru Grand Moravia, popřípadě Parmazán, nebo sýr podobného typu
Postup Kuřecí roládky v omáčce z fazolek, smetany a sýra
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí steaky s kůží naklepeme, osolíme, opepříme a ze strany, kde není kůže potřeme hořčicí
Na každý takto upravený plátek dáme špalíček slaniny, kapie, špekáčku a zelené cibulky, svineme, sepneme párátky a vložíme do zapékací misky. Malinko podlijeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě na 190-200 stupňů dorůžova.. Během pečení aspoň jednou obrátíme a podléváme výpekem.
Fazolky vložíme na pařák a v páře je vaříme zhruba 15 minut.
V kastrůlku uškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme v páře upravené fazolky a asi 2 minuty restujeme. Nakonec přilijeme smetanu a přidáme nastrouhaný sýr a jídlo už jen 2 minuty prohřejeme a podáváme s upečenýma roládkama.