Pappardelle s krůtím masem a barevnými paprikami

Recepty, Těstoviny

Suroviny

2 papriky barevné
2 stroužky česneku
2 šalotky
olivový olej
sůl
pepř
bylinky (petrželka, oregano, saturejka)
250 g těstovin
2 krůtí řízky
(sojová omáčka)
vývar

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.

  2. Barevné omyté papriky zatím pokrájíme na proužky. Stroužky česneku oloupeme a pokrájíme. Šalotku oloupeme a pokrájíme. Na jedné pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm za stálého míchání osmažíme česnek a šalotky.

  3. Přimícháme proužky paprik a restujeme (můžeme dát trošku vody nebo vývaru) a vše ještě přibližně 5 minut za stálého míchání restujeme doměkka.

  4. Na druhé pánvi orestujeme pokrájené kousky masa, které jsme ochutili solí, pepřem a bylinkami (a můžeme zakápnout i sojovou omáčkou).

  5. Těstoviny podáváme tak, že na ně navršíme restované papriky a nahoru dáme kousky masa nebo vše smícháme dohromady.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!