Pappardelle s krůtím masem a barevnými paprikami
Recepty, TěstovinySuroviny
- 2 papriky barevné
- 2 stroužky česneku
- 2 šalotky
- olivový olej
- sůl
- pepř
- bylinky (petrželka, oregano, saturejka)
- 250 g těstovin
- 2 krůtí řízky
- (sojová omáčka)
- vývar
Postup Pappardelle s krůtím masem a barevnými paprikami
Postup přípravy receptu
-
V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
Barevné omyté papriky zatím pokrájíme na proužky. Stroužky česneku oloupeme a pokrájíme. Šalotku oloupeme a pokrájíme. Na jedné pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm za stálého míchání osmažíme česnek a šalotky.
Přimícháme proužky paprik a restujeme (můžeme dát trošku vody nebo vývaru) a vše ještě přibližně 5 minut za stálého míchání restujeme doměkka.
Na druhé pánvi orestujeme pokrájené kousky masa, které jsme ochutili solí, pepřem a bylinkami (a můžeme zakápnout i sojovou omáčkou).
Těstoviny podáváme tak, že na ně navršíme restované papriky a nahoru dáme kousky masa nebo vše smícháme dohromady.