Těstoviny pappardelle s cuketou a lososem
Recepty, RybySuroviny
- 1 balení těstovin pappardelle
- 1 mladá cuketa
- 1 šalotka
- 2 porce lososa
- 1 panna cucina (hustá italská smetana)
- olivový olej
- 1-2 stroužky česneku
- sůl
- bíly pepř
- Dále na ozdobu:
- červený pepř
- rukola
Postup Těstoviny pappardelle s cuketou a lososem
Postup přípravy receptu
-
Cuketu omyjeme a škrabkou uděláme jemné plátky, šalotku pokrájíme na kostičky a česnek utřeme.
Těstoviny dáme vařit podle návodu na obale.
Lososa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a potřeme z obou stran olejem, osolíme, opepříme a dáme péct do vyhřáté trouby na 220 C°, přibližně 15 minut.
Do osolené vroucí vody dáme cuketu povařit max. 2 minuty a ihned přendáme do studené vody.
Na pánvi osmažíme šalotku, přidáme česnek, sůl, pepř, necháme rozvonět a přilijeme asi tak 1 dl smetany. Párkrát zamícháme a přidáme těstoviny, cuketu a na kousky natrhaného lososa.
Hotové dáme na talíř, pokapeme ještě smetanou, přizdobíme rukolou a trochou červeného pepře (nemusí být).