Těstoviny pappardelle s cuketou a lososem

Recepty, Ryby

Suroviny

1 balení těstovin pappardelle
1 mladá cuketa
1 šalotka
2 porce lososa
1 panna cucina (hustá italská smetana)
olivový olej
1-2 stroužky česneku
sůl
bíly pepř
Dále na ozdobu:
červený pepř
rukola

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu omyjeme a škrabkou uděláme jemné plátky, šalotku pokrájíme na kostičky a česnek utřeme.

  2. Těstoviny dáme vařit podle návodu na obale.

  3. Lososa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a potřeme z obou stran olejem, osolíme, opepříme a dáme péct do vyhřáté trouby na 220 C°, přibližně 15 minut.

  4. Do osolené vroucí vody dáme cuketu povařit max. 2 minuty a ihned přendáme do studené vody.

  5. Na pánvi osmažíme šalotku, přidáme česnek, sůl, pepř, necháme rozvonět a přilijeme asi tak 1 dl smetany. Párkrát zamícháme a přidáme těstoviny, cuketu a na kousky natrhaného lososa.

  6. Hotové dáme na talíř, pokapeme ještě smetanou, přizdobíme rukolou a trochou červeného pepře (nemusí být).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!