Bleskové kefírové smaženky s pórkem a slaninou
Recepty, OstatníSuroviny
- 1 hrnek kefíru
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 60 g libové slaniny
- kousek pórku
- 1 vejce
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 1/2 lžičky jedlé sody
- sůl
- olej na smažení
Postup Bleskové kefírové smaženky s pórkem a slaninou
Postup přípravy receptu
-
Smícháme kefír, vejce, drobně nakrájenou slaninu a pórek. Přidáme zbytek surovin a vše důkladně promícháme. Rozehřejeme pánev s olejem.
Lžící klademe hromádky a upravíme do placiček. Smažíme z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.
Podáváme teplé s různě upravenými dipy, nebo jen s tatarskou omáčkou. Můžeme posypat strouhaným sýrem a pažitkou. Horké jsou křupavé, studené krásně vláčné.