Bleskové kefírové smaženky s pórkem a slaninou

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 hrnek kefíru
1 hrnek polohrubé mouky
60 g libové slaniny
kousek pórku
1 vejce
1/2 lžičky sušeného česneku
1/2 lžičky jedlé sody
sůl
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme kefír, vejce, drobně nakrájenou slaninu a pórek. Přidáme zbytek surovin a vše důkladně promícháme. Rozehřejeme pánev s olejem.

  2. Lžící klademe hromádky a upravíme do placiček. Smažíme z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.

  3. Podáváme teplé s různě upravenými dipy, nebo jen s tatarskou omáčkou. Můžeme posypat strouhaným sýrem a pažitkou. Horké jsou křupavé, studené krásně vláčné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!