Falafel - jak ho dělám já
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 250 g cizrny = cícer v suchém stavu
- 1 menší cibule
- 4 stroužky česneku
- pepř
- římský kmín
- trochu chilli
- petrželová nať
- cca 2 PL strouhanky na zahuštění
- asi 1/4 KL sody bicarbona
- olej na smažení
- (patří tam i nať z koriandru, já ji nepoužívám)
Postup Falafel - jak ho dělám já
Postup přípravy receptu
-
Cícer preberieme, umyjeme a necháme stáť 24 hodín.
Potom zlejeme vodu, rozmixujeme, pridáme troch vody - máme hustú kašovitú konzistenciu.
Pridáme cibuľu, tiež rozmixujeme.
Vmiešame pretlačený cesnak, soľ, rímsky kmín (opatrne, je výrazný), posekanú petržlenovú vňať, sódu, chili.
Zahustíme strúhankou, necháme odstáť cca 2 hodiny.
Potom formujeme guličky - Arabi tak robia (prípadne placičky-ja) a smažíme na oleji. Necháme odsať prebytočný olej na papierovej utierke.
Konzumujeme napr. v pita chlebe so zeleninou. U nás dnes s cesnakovým jogurtovým dipom, paradajkami, uhorkou a pita chlebom.