Mleté maso zapečené s bramborem a paprikovou smetanou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

750 g brambor
1 kg mletého masa
3 středně velké cibule
4 stroužky česneku
300 g plnotučné hořčice
150 g sýra
400 ml smetany
2 vejce
grilovací koření
mletá paprika (čajová lžička)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Omyté neoloupané brambory nakrájíme na cca 0,5 cm silné plátky a vložíme v jedné vrstvě do zapékací mísy. Osolíme, opepříme a zakryjeme polovinou dávky cibule nakrájené na půl kolečka.

  2. Přidáme mleté maso, které posypeme grilovacím kořením a přidáme na kolečka nakrájený česnek. Následně potřeme hořčicí. Přidáme druhou dávku cibule a zakryjeme bramborami asi ve dvou až třech vrstvách.

  3. Ve smetaně rozšleháme vejce přidáme mletou papriku, sůl a pepř a vlijeme do mísy. Pečeme v předehřáté troubě na asi 170°C. Před koncem pečení poklademe sýr a dopečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!