Mleté maso zapečené s bramborem a paprikovou smetanou
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 750 g brambor
- 1 kg mletého masa
- 3 středně velké cibule
- 4 stroužky česneku
- 300 g plnotučné hořčice
- 150 g sýra
- 400 ml smetany
- 2 vejce
- grilovací koření
- mletá paprika (čajová lžička)
- sůl
- pepř
Postup Mleté maso zapečené s bramborem a paprikovou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Omyté neoloupané brambory nakrájíme na cca 0,5 cm silné plátky a vložíme v jedné vrstvě do zapékací mísy. Osolíme, opepříme a zakryjeme polovinou dávky cibule nakrájené na půl kolečka.
Přidáme mleté maso, které posypeme grilovacím kořením a přidáme na kolečka nakrájený česnek. Následně potřeme hořčicí. Přidáme druhou dávku cibule a zakryjeme bramborami asi ve dvou až třech vrstvách.
Ve smetaně rozšleháme vejce přidáme mletou papriku, sůl a pepř a vlijeme do mísy. Pečeme v předehřáté troubě na asi 170°C. Před koncem pečení poklademe sýr a dopečeme.