Prošívaná deka jinak - s broskví a zakysankou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
4 vejce
1 hrnek cukru krupice
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
1 prášek do pečiva
1 lžíce rumu
Krém:
1 tvaroh ve vaničce
1 bílý jogurt
cukr
1 vejce
Nahoru:
1 velká zakysaná smetana
kompotované broskve
skořice
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Ušlehat 4 žloutky a hrnkem cukru, přidat olej, mléko,rum, mouku a prášek do pečiva.

  2. Nakonec vmíchat tuhý sníh z bílků. Dát na vymazaný a vysypaný plech (těsto teče).

  3. Na to nastříkat skrz sáček ušlehaný krém z tvarohu, jogurtu, cukru a 1 vejce (sladím dle chuti trošku víc, p rotože těsto je málo sladké).

  4. Na to poklást na plátky nakrájené broskve (vyjde to asi na 3 půlky broskví).

  5. Dát péct.

  6. Po upečení hned na horké těsto nalít kysanou smetanu rozmíchanou s cukrem krupice (opět dle chuti) a rozetřít po buchtě a posypat hustě skořicí.

  7. Je to fakt super buchta. Klasická prošívaná deka mi přijde hrozně suchá, a tak jsem jí takto vylepšila, zmizí vždy skoro okamžitě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!