Omáčka na těstoviny
Recepty, OmáčkySuroviny
- rajčatový protlak nebo kečup
- 500 ml vody
- 3 lžíce másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 velká cibule
- slanina dle chuti
- olivy (nemusí být)
- sýr
- olej
- sůl
- pepř
Postup Omáčka na těstoviny
Postup přípravy receptu
-
Uděláme jíšku z mouky a másla. Do ní nalijeme všechnu vodu a povaříme v hustou kaši. Když je kaše hotová, dáme do ní protlak. Ochutíme solí a pepřem.
Usmažíme cibuli do zlatova na oleji. Usmažíme slaninu. Poté nasypeme cibuli a slaninu do hrnce omáčkou. Přidáme olivy a sýr dle chuti. Necháme sýr rozpustit. Podáváme s těstovinami, posypané sýrem.