Omáčka na těstoviny

Recepty, Omáčky

Suroviny

rajčatový protlak nebo kečup
500 ml vody
3 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
1 velká cibule
slanina dle chuti
olivy (nemusí být)
sýr
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme jíšku z mouky a másla. Do ní nalijeme všechnu vodu a povaříme v hustou kaši. Když je kaše hotová, dáme do ní protlak. Ochutíme solí a pepřem.

  2. Usmažíme cibuli do zlatova na oleji. Usmažíme slaninu. Poté nasypeme cibuli a slaninu do hrnce omáčkou. Přidáme olivy a sýr dle chuti. Necháme sýr rozpustit. Podáváme s těstovinami, posypané sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!