Ražniči z vepřového a drůbežího masa se zeleninou
Recepty, GrilováníSuroviny
- 400 g kuřecího masa
- 500 g vepřové plece
- sůl, pepř
- 3 červené cibule
- 3 bílé cibule
- 2 zelené papriky
- 200 g anglické slaniny
- 1 velká kulatá červená paprika
- 1 cuketa
- medvědí česnek na posypání
- Marináda:
- řepkový olej
- uzená paprika
- hořčice
- sůl, pepř, petrželka
- pár kapek chilli omáčky
Postup Ražniči z vepřového a drůbežího masa se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Maso vepřové i kuřecí, oba druhy cibulí, papriky a cuketu nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostky. Na marinádu smícháme hořčici, papriku, sůl, pepř, nasekanou petrželku a chilli omáčku.
Maso, zeleninu a slaninu napícháme střídavě na jehly. Potřeme připravenou marinádou, osolíme, opepříme a necháme do druhého dne v chladu.
Další den naložené maso grilujeme na grilovacím tácku na plechu, v rozehřáté troubě na program gril“.
Posypeme medvědím česnekem, petrželkou a podáváme s pečivem nebo jen se salátem.