Ražniči z vepřového a drůbežího masa se zeleninou

Recepty, Grilování

Suroviny

400 g kuřecího masa
500 g vepřové plece
sůl, pepř
3 červené cibule
3 bílé cibule
2 zelené papriky
200 g anglické slaniny
1 velká kulatá červená paprika
1 cuketa
medvědí česnek na posypání
Marináda:
řepkový olej
uzená paprika
hořčice
sůl, pepř, petrželka
pár kapek chilli omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Maso vepřové i kuřecí, oba druhy cibulí, papriky a cuketu nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostky. Na marinádu smícháme hořčici, papriku, sůl, pepř, nasekanou petrželku a chilli omáčku.

  2. Maso, zeleninu a slaninu napícháme střídavě na jehly. Potřeme připravenou marinádou, osolíme, opepříme a necháme do druhého dne v chladu.

  3. Další den naložené maso grilujeme na grilovacím tácku na plechu, v rozehřáté troubě na program gril“.

  4. Posypeme medvědím česnekem, petrželkou a podáváme s pečivem nebo jen se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!