Srbské vepřové ražniči

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová kýta nebo plec
cibule
paprika
anglická nebo normální slanina
olej
vhodné koření na grilování
sůl
kečup
trocha sójové omáčky
Solamyl
lečo nebo syrové papriky a rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Z masa nakrájíme kousky masa, které zlehka naklepeme. V misce smícháme marinádu z trochy oleje a grilovacího koření. Necháme marinovat, ideálně přes noc, ale lze vynechat.

  2. Na grilovací jehly nebo špejle napichujeme střídavě maso, cibuli, slaninu a papriku, zalijeme zbylou marinádou, podlijeme trochou vody a dáme péct. Pečeme cca 45 minut pod alobalem na 180° C a odkryté dalších 30 minut. Potom na ražniči vylijeme malou skleničku leča (330 g), přidáme 3 PL kečupu a dál pečeme ještě cca 15 minut.

  3. Na závěr zahustíme Solamylem, rozmíchaným ve studené vodě a necháme prohřát.

  4. Lepší je použít čerstvé sezónní papriky a rajčata. Počítejte ale s delší tepelnou úpravou


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!