Srbské vepřové ražniči
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřová kýta nebo plec
- cibule
- paprika
- anglická nebo normální slanina
- olej
- vhodné koření na grilování
- sůl
- kečup
- trocha sójové omáčky
- Solamyl
- lečo nebo syrové papriky a rajčata
Postup Srbské vepřové ražniči
Postup přípravy receptu
-
Z masa nakrájíme kousky masa, které zlehka naklepeme. V misce smícháme marinádu z trochy oleje a grilovacího koření. Necháme marinovat, ideálně přes noc, ale lze vynechat.
Na grilovací jehly nebo špejle napichujeme střídavě maso, cibuli, slaninu a papriku, zalijeme zbylou marinádou, podlijeme trochou vody a dáme péct. Pečeme cca 45 minut pod alobalem na 180° C a odkryté dalších 30 minut. Potom na ražniči vylijeme malou skleničku leča (330 g), přidáme 3 PL kečupu a dál pečeme ještě cca 15 minut.
Na závěr zahustíme Solamylem, rozmíchaným ve studené vodě a necháme prohřát.
Lepší je použít čerstvé sezónní papriky a rajčata. Počítejte ale s delší tepelnou úpravou