Domácí bylinkové houstičky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 250 g hladké mouky
- 180 g polohrubé mouky
- 1 sušené droždí
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- špetka pepře
- jemně nasekané bylinky (petrželka, pažitka)
- 1 lžíce oleje
- 250 ml vlažné vody
- hladká mouka na vál
- 1 vejce na potření
- sezamové semínko
- kmín na posypání
Postup Domácí bylinkové houstičky
Postup přípravy receptu
-
Smícháme obě mouky, přidáme sušené droždí, cukr, sůl, pepř, jemně nasekané bylinky, olej a vlažnou vodu. Z přísad vypracujeme vláčné těsto, které necháme kynout na teplém místě, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Těsto pak rozválíme na válu posypaném hladkou moukou, poté vykrajujeme a pak tvoříme bochánky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.
Na plechu je ještě necháme chvíli kynout a pomocí nože je lehce téměř přepůlíme (ne moc). Houstičky potřeme vejcem, polovinu posypeme sezamem a zbytek kmínem.