Gulasek s hnedymi zampiony a mrkvickou

Recepty, Omáčky

Suroviny

cca 400 g hovězího masa na guláš
1 červená paprika
1 velká mrkev
cca 15 hnědých žampionů
1 červená cibule
lžíce rajčatového protlaku
Koření:
koření na guláš
červená paprika sladká
drcené chilli
sůl
pepř
olej
tmavá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Maso a cibulku pokrájíme na kostičky a osmahneme, ja používám tlakový hrnec a základ si osmahnu vzdy rovnou v něm. Přidáme lžíci protlaku a na nudličky nakrájenou papriku, koření a zalijem vodou, osolíme. V mém papiňáku trvá dušení cca 20 minut.

  2. Poté hrnec odstavíme a přidáme na plátky nakrájené houby a mrkvičku. Ještě chvíli povaříme popřípadě dochutíme a zahustíme tmavou jíškou. Jako příloha jsou výborné malé bramboráčky a trocha smetanového křenu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!