Gulasek s hnedymi zampiony a mrkvickou
Recepty, OmáčkySuroviny
- cca 400 g hovězího masa na guláš
- 1 červená paprika
- 1 velká mrkev
- cca 15 hnědých žampionů
- 1 červená cibule
- lžíce rajčatového protlaku
- Koření:
- koření na guláš
- červená paprika sladká
- drcené chilli
- sůl
- pepř
- olej
- tmavá jíška
Postup Gulasek s hnedymi zampiony a mrkvickou
Postup přípravy receptu
-
Maso a cibulku pokrájíme na kostičky a osmahneme, ja používám tlakový hrnec a základ si osmahnu vzdy rovnou v něm. Přidáme lžíci protlaku a na nudličky nakrájenou papriku, koření a zalijem vodou, osolíme. V mém papiňáku trvá dušení cca 20 minut.
Poté hrnec odstavíme a přidáme na plátky nakrájené houby a mrkvičku. Ještě chvíli povaříme popřípadě dochutíme a zahustíme tmavou jíškou. Jako příloha jsou výborné malé bramboráčky a trocha smetanového křenu.