Gulášek srdíčko-vínečko

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

400 g kuřecích srdíček
3 větší cibule
100 g slaniny
0,5 l červeného vína
sůl
pepř
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
česnek
čerstvá majoránka
1 lžíce mleté papriky
1 lžíce rajského protlaku
hladká mouka na zahuštění
jarní cibulka na ozdobu
voda dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme cibuli na hrubo, orestujeme na oleji do zlatava. Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, orestujeme do hněda.

  2. Přidáme očištěná srdíčka, orestujeme, přidáme protlak, papriku, zalijeme 0,4 l vína (0,1 l necháme stranou), osolíme a opepříme. Vložíme nové koření a bobkový list. Dusíme, až jsou srdíčka měkká. Dle potřeby podléváme vodou. Dochutíme solí, pepřem, česnekem, čerstvou majoránkou. Pokud je potřeba, zahustíme moukou.

  3. Na závěr vlijeme zbytek vína, povaříme 1 min. Ozdobíme jarní cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!