Gulášek srdíčko-vínečko
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 400 g kuřecích srdíček
- 3 větší cibule
- 100 g slaniny
- 0,5 l červeného vína
- sůl
- pepř
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- česnek
- čerstvá majoránka
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžíce rajského protlaku
- hladká mouka na zahuštění
- jarní cibulka na ozdobu
- voda dle potřeby
Postup Gulášek srdíčko-vínečko
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme cibuli na hrubo, orestujeme na oleji do zlatava. Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, orestujeme do hněda.
Přidáme očištěná srdíčka, orestujeme, přidáme protlak, papriku, zalijeme 0,4 l vína (0,1 l necháme stranou), osolíme a opepříme. Vložíme nové koření a bobkový list. Dusíme, až jsou srdíčka měkká. Dle potřeby podléváme vodou. Dochutíme solí, pepřem, česnekem, čerstvou majoránkou. Pokud je potřeba, zahustíme moukou.
Na závěr vlijeme zbytek vína, povaříme 1 min. Ozdobíme jarní cibulkou.