Bramborové placky s restovanou hlívou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 500-600 brambor
- 150-200 g hlívy ústřičné
- 50 g uzeného strouhaného sýru
- lžička sádla
- 1 vejce
- malá cibule
- 5-7 stroužků utřeného česneku
- cca 50 ml horkého mléka
- 2 lžíce strouhanky
- hladká mouka dle potřeby
- kmín
- majoránka
- sůl
- pepř
- sádlo na smažení
Postup Bramborové placky s restovanou hlívou
Postup přípravy receptu
-
Hlívu nakrájíme na malé kousky (tvrdé části necháme do polévky). Lžičku sádla rozpustíme a hlívu společně s kmínem restujeme 5-6 minut. Odstavíme a necháme vychladnout.
Brambory oloupeme a polovinu nastrouháme nahrubo, zbytek najemno. Přidáme k nim drobně nakrájenou cibuli, česnek, vejce, sýr, vychladlé houby a mléko. Přisypeme strouhanku a mouku podle hustoty.
Vše smícháme a dochutíme kořením. Na pánvi rozehřejeme sádlo a lžíci tvoříme placičky. Smažíme z obou stran dozlatova. Hotové osušíme papírovým ubrouskem. Podáváme se sklenicí studeného mléka.