Srbské rizoto ze školní jídelny 2
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3 odměrky rýže cca 150 g
- 400-500 g vepřové kotlety
- 250 ml vývaru - ne kostka Maggi
- 1 cibule
- 1 malá sklenice leča (použil jsem domácí, cca 250 g)
- sterilovaná kapie, okurka, řepa
- 1 plechovka hrášku, včetně nálevu
- 2 PL protlaku (cca 60 g - nejmenší plechovka)
- sůl, pepř
- 1/2 KL papriky
- sádlo
- strouhaný eidam
Postup Srbské rizoto ze školní jídelny 2
Postup přípravy receptu
-
Ve větším množství tuku orestujeme osolené a opepřené maso do zlaté barvy. Maso vyjmeme, tuk slijeme a do výpeku vložíme cibulku. Krátce opečeme a přidáme protlak a papriku, lehce orestujeme a přidáme lečo i s nálevem. Krátce (cca 5-7 min.) podusíme pod pokličkou.
Do základu vrátíme maso, krátce prohřejeme, ve vhodné nádobě promícháme rýži, dochutíme solí, pepřem, přidáme hrášek včetně nálevu, sterilovanou papriku, přilijeme vývar a vaříme do mazlavé konzistence. Servírujeme s nakládanou okurkou, sterilovanou řepou a strouhaným sýrem.