Srbské rizoto ze školní jídelny 2

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 odměrky rýže cca 150 g
400-500 g vepřové kotlety
250 ml vývaru - ne kostka Maggi
1 cibule
1 malá sklenice leča (použil jsem domácí, cca 250 g)
sterilovaná kapie, okurka, řepa
1 plechovka hrášku, včetně nálevu
2 PL protlaku (cca 60 g - nejmenší plechovka)
sůl, pepř
1/2 KL papriky
sádlo
strouhaný eidam

Postup přípravy receptu

  1. Ve větším množství tuku orestujeme osolené a opepřené maso do zlaté barvy. Maso vyjmeme, tuk slijeme a do výpeku vložíme cibulku. Krátce opečeme a přidáme protlak a papriku, lehce orestujeme a přidáme lečo i s nálevem. Krátce (cca 5-7 min.) podusíme pod pokličkou.

  2. Do základu vrátíme maso, krátce prohřejeme, ve vhodné nádobě promícháme rýži, dochutíme solí, pepřem, přidáme hrášek včetně nálevu, sterilovanou papriku, přilijeme vývar a vaříme do mazlavé konzistence. Servírujeme s nakládanou okurkou, sterilovanou řepou a strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!