Srbské rizoto Richarda Nováka

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 rajče
1 lžíce mleté papriky
2 nakládané okurky
1 cibule (střední)
2 mrkve
1 hrst mraženého hrášku
50 g strouhaného Eidamu
2 lžíce oleje
1 kapie
1 hrnek dlouhozrnné rýže
200 g vepřové plece
podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata, papriku, mrkev a maso na kostičky. Hrášek propereme a vše osolíme a opepříme.

  2. Do hrnce nalijeme dva hrnky vody, osolíme a přidáme rýži. Vaříme dle návodu.

  3. Mezitím na pánvi rozpálíme olej a osmahneme krátce cibulku. Přidáme maso, necháme zatáhnout, po chvíli zaprášíme sladkou paprikou a pod pokličkou dusíme se zeleninou na mírném plameni do úplného změknutí.

  4. Poté veškeré ingredience opatrně promícháme dohromady. Srbské rizoto podáváme sypané strouhaným sýrem a s nakládanou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!