Indické jalfrezi

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 gramů kuřecích prsou
1/2 cibule
2 stroužky česneku
6 středních rajčat
popř. sušená rajčata dle chuti
1 KL chilli
1 KL kurkumy
1 KL zázvoru mletého
1,5 KL koriandru
2 KL drceného kmínu
1 KL soli
oříšek másla
vývar na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostky, cibuli i česnek na jemno. Oloupeme rajčata, vydlabeme dužinu, používáme jen část bez semínek. V misce smícháme sůl s chilli kořením a kurkumou. Ve směsi koření obalíme kostky masa.

  2. Na oleji osmahneme cibuli dozlatova, přidáme česnek, krátce osmažíme spolu s cibulkou. K tomuto přidáme obalené masíčko a restujeme cca 10-15 minut. Přidáme pokrájená oloupaná rajčata, sušená rajčata, krátce spolu s masem opečeme, přisypeme zázvor, kmín a koriandr, opět promícháme, zakápneme troškou vývaru, vhodíme oříšek másla a pod pokličkou dusíme asi 15 minut.

  3. Jako příloha je nejvhodnější rýže nebo chiapatti (indický chléb), dá se i s hranolky nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!