Indické jalfrezi
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 gramů kuřecích prsou
- 1/2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 6 středních rajčat
- popř. sušená rajčata dle chuti
- 1 KL chilli
- 1 KL kurkumy
- 1 KL zázvoru mletého
- 1,5 KL koriandru
- 2 KL drceného kmínu
- 1 KL soli
- oříšek másla
- vývar na podlití
Postup Indické jalfrezi
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostky, cibuli i česnek na jemno. Oloupeme rajčata, vydlabeme dužinu, používáme jen část bez semínek. V misce smícháme sůl s chilli kořením a kurkumou. Ve směsi koření obalíme kostky masa.
Na oleji osmahneme cibuli dozlatova, přidáme česnek, krátce osmažíme spolu s cibulkou. K tomuto přidáme obalené masíčko a restujeme cca 10-15 minut. Přidáme pokrájená oloupaná rajčata, sušená rajčata, krátce spolu s masem opečeme, přisypeme zázvor, kmín a koriandr, opět promícháme, zakápneme troškou vývaru, vhodíme oříšek másla a pod pokličkou dusíme asi 15 minut.
Jako příloha je nejvhodnější rýže nebo chiapatti (indický chléb), dá se i s hranolky nebo bramborem.