Bramboráčky se škvarky, celerem a jarní cibulkou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

700 g brambor
2/3 hrnku horkého mléka
1/4 celeru
1 vejce
asi 4 lžíce hladké mouky
100 g škvarků
3 stroužky česneku
2 jarní cibulky
sůl
pepř
drcený kmín
majoránka
olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nastrouháme najemno, vymačkáme z nich trochu vody a zalijeme je horkým mlékem.

  2. Přidáme najemno nastrouhaný celer, vejce, mouku, nasekané škvarky, sůl, koření a prolisované stroužky česneku. Nakonec přidáme cibulky nakrájené na tenká kolečka. Vše dobře promícháme.

  3. Na rozehřátém tuku pečeme malé bramboráčky dozlatova. Hotové odkládáme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk a pak ihned podáváme se zeleninovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!