Chlebové bramboráčky s uzeninou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

100 g staršího chleba
300 g oloupaných brambor
100 g anglické slaniny, maďarské klobásy, uzeného masa, gothaje...
4 stroužky česneku
velké vejce nebo dvě menší
sůl
pepř mletý
drcený kmín
majoránka
sádlo nebo olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Plátky staršího chleba namočíme do vody a necháme nasáknout. Pak jej pořádně vymačkáme a rozdrobíme v dlaních do mísy, kam přidáme vejce, drobně pokrájenou slaninu (nebo jinou uzeninu), vejce, nastrouhaný česnek a brambory, sůl a koření dle chuti. Vše řádně promícháme.

  2. Směs odebíráme z mísy lžící a klademe jí do pánve s rozpáleným tukem hromádky, které zploštíme. Smažíme z obou stran dozlatova a křupava.

  3. Podáváme jako hlavní chod se zeleninovým salátem nebo k polévkám (gulášová, bramboračka...), případně jako přílohu, třeba k masovým směsím (kaťák aj.). Dají se jíst i vychladlé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!