Chlebové bramboráčky s uzeninou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 100 g staršího chleba
- 300 g oloupaných brambor
- 100 g anglické slaniny, maďarské klobásy, uzeného masa, gothaje...
- 4 stroužky česneku
- velké vejce nebo dvě menší
- sůl
- pepř mletý
- drcený kmín
- majoránka
- sádlo nebo olej na smažení
Postup Chlebové bramboráčky s uzeninou
Postup přípravy receptu
-
Plátky staršího chleba namočíme do vody a necháme nasáknout. Pak jej pořádně vymačkáme a rozdrobíme v dlaních do mísy, kam přidáme vejce, drobně pokrájenou slaninu (nebo jinou uzeninu), vejce, nastrouhaný česnek a brambory, sůl a koření dle chuti. Vše řádně promícháme.
Směs odebíráme z mísy lžící a klademe jí do pánve s rozpáleným tukem hromádky, které zploštíme. Smažíme z obou stran dozlatova a křupava.
Podáváme jako hlavní chod se zeleninovým salátem nebo k polévkám (gulášová, bramboračka...), případně jako přílohu, třeba k masovým směsím (kaťák aj.). Dají se jíst i vychladlé.