Chlebové vdolky plněné anglickou slaninou

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

500 ml mléka
500 g hladké mouky
250 g žitné chlebové mouky
100 ml oleje
2,5 lžičky soli
1 lžička cukru
1 kostka kvasnic
3 stroužky česneku (podle chuti)
300 g anglické slaniny
máslo na potření
kmín, hrubá sůl, mák na posypání (kdo na co má chuť)

Postup přípravy receptu

  1. Z trochy mléka, kvasnic, lžičky cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek.

  2. Z mouky, oleje, soli a kvásku vypracujeme hladké těsto a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout.

  3. Vykynuté těsto na válku rozválíme na sílu asi 5 mm a vykrájíme skleničkou kolečka. Do každého dáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, zabalíme jako buchty a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rozmačkaným česnekem a posypeme kmínem, solí, nebo mákem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C do růžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!