Chlebové vdolky plněné anglickou slaninou
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 500 ml mléka
- 500 g hladké mouky
- 250 g žitné chlebové mouky
- 100 ml oleje
- 2,5 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 1 kostka kvasnic
- 3 stroužky česneku (podle chuti)
- 300 g anglické slaniny
- máslo na potření
- kmín, hrubá sůl, mák na posypání (kdo na co má chuť)
Postup Chlebové vdolky plněné anglickou slaninou
Postup přípravy receptu
-
Z trochy mléka, kvasnic, lžičky cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek.
Z mouky, oleje, soli a kvásku vypracujeme hladké těsto a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout.
Vykynuté těsto na válku rozválíme na sílu asi 5 mm a vykrájíme skleničkou kolečka. Do každého dáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, zabalíme jako buchty a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rozmačkaným česnekem a posypeme kmínem, solí, nebo mákem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C do růžova.