Houbový guláš z kovářů
Recepty, HoubySuroviny
- 500 g hřibů
- 100 g sádla
- 3 cibule
- 4 - 5 stroužků česneku
- sůl
- drcený kmín
- majoránka
- sladká mletá paprika
- žitná mouka hladká
- vepřové kosti (obíračky) na vývar
- 1 litr vody a ½ kostky masoxu
Postup Houbový guláš z kovářů
Postup přípravy receptu
-
Vepřové kosti dáme vařit s vodou a masoxem. Houby očistíme a nakrájíme na větší kostky. Žitnou mouku necháme v suché pánvi (bez tuku) na mírném plameni rozvonět a vychladnout.
Na sádle restujeme nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme nakrájené houby, kmín, podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme. Když jsou houby poloměkké, přidáme papriku, česnek, majoránku, zaprášíme moukou, dolijeme vývarem, dochutíme solí a zhruba ještě 20 - 30 minut necháme provařit.
Podáváme s chlebem nebo houskovým knedlíkem. Guláš můžeme vylepšit plátkem opečené anglické slaniny.