Trhací chlebík česneko-houbový (Dělená strava podle LK - kytičky+zelenina)
Recepty, Dietní receptySuroviny
- Těsto:
- 400 ml teplé vody
- 40 ml olivového oleje
- 2 lžičky soli
- 180 g žitné chlebové mouky
- 420 g hladké mouky
- sušené droždí na 500 g mouky
- Náplň:
- 100 g olivového oleje
- 6 rozmačkaných stroužků česneku
- hrst bylinek
- 3 lahůdkové cibulky
- 250 g drobně sekaných hub
- sůl
- kmín
- pepř
Postup Trhací chlebík česneko-houbový (Dělená strava podle LK - kytičky+zelenina)
Postup přípravy receptu
-
Těsto: Do pekárny nalijeme tekuté suroviny, zasypeme je sypkými surovinami a necháme pekárnu pracovat nebo zaděláme klasicky v míse a necháme cca hodinu v teple vykynout.
Nádivka: Na oleji orestujeme pokrájenou cibulku, přidáme lisovaný česnek, až zavoní, zasypeme houbami. Osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme bylinky. Dusíme cca 10 minut pod poklicí, pak odkryjeme a necháme vypařit vodu. Odstavíme z tepla a necháme vystydnout.
Těsto vyválíme na vále, poklademe náplní, tu rozetřeme po celé ploše těsta. Nakrájíme těsto na 6 podélných pruhů, ty naskládáme na sebe, pak pokrájíme na 6 kusů a ty poskládáme do pekáčku vyloženého papírem, jako šanony v kartotéce, řezem nahoru. Necháme vykynout v teple cca 20 minut. Potřeme zbytkem oleje. Pekla jsem v pekáčku na kuře 45 minut na 180 stupňů.