Bramborovy pizza kolacek s cibulovou perinkou a kurecim masem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa
- 2 cibule
- Na těsto:
- 500 g hladké mouky
- 300 ml vlažné vody
- 1 lžíce sušeného droždí
- 1 lžíce sušeného mléka
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 3/4 lžičky oregana
- 3/4 lžičky tymiánu
- Náplň:
- 8 střední brambor
- olivový olej (trochu více)
- oregano
- tymián
- sůl
- pepř
- olivový olej
- Na marinádu:
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sladké sójové omáčky
- 1 lžíce Worcesterové omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce marináda BBQ
- 1 lžička gyros koření
- pár kapek citrónové stavy
- pepř
- sůl
- olivový olej
Postup Bramborovy pizza kolacek s cibulovou perinkou a kurecim masem
Postup přípravy receptu
-
Ingredience na marinádu smícháme, vložíme omyta a osušena kuřecí prsa, promícháme a necháme v chladu 2 hodiny uležet.
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Rozehřejeme olivový olej, přidáme drcený pepř, necháme provonět, přisypeme brambory, oregano, tymián, sůl a restujeme doměkka (na skus). 100 ml vlažné vody, droždí a cukr smícháme, necháme vzejít kvásek. Mouku, sůl, sušené mléko a koření promícháme, přidáme kvásek, olej, zbytek vody a vytvoříme hladké těsto, které necháme hodinu kynout.
Poté z těsta vytvoříme kuličky (10 ks) a přikryté necháme ještě 10 minut kynout. Z kuliček vyvalíme tenké placičky, které posypeme bramborovou náplní.
Pečeme při 200°C dozlatova.
Kuřecí prsa vyjmeme z marinády a zprudka na olivovém oleji opečeme ze všech stran. Poté prsa vložíme do pečicí nádoby, přikryjeme a necháme při 200°C dopéct (cca 20 minut). Po uplynutí doby maso vyjmeme z výpeku a přikryté necháme odpočinout.
Cibuli nakrájíme na tenké proužky a zvolna restujeme na olivovém oleji. Poté přilijeme vypek z masa a necháme zredukovat tekutinu. Bramborovy koláček ozdobíme cibulovým výpekem a na tenké plátky nakrájeným kuřecím masem.