Bramborovy pizza kolacek s cibulovou perinkou a kurecim masem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
2 cibule
Na těsto:
500 g hladké mouky
300 ml vlažné vody
1 lžíce sušeného droždí
1 lžíce sušeného mléka
3 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 lžička cukru
3/4 lžičky oregana
3/4 lžičky tymiánu
Náplň:
8 střední brambor
olivový olej (trochu více)
oregano
tymián
sůl
pepř
olivový olej
Na marinádu:
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce sladké sójové omáčky
1 lžíce Worcesterové omáčky
1 lžíce medu
1 lžíce marináda BBQ
1 lžička gyros koření
pár kapek citrónové stavy
pepř
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Ingredience na marinádu smícháme, vložíme omyta a osušena kuřecí prsa, promícháme a necháme v chladu 2 hodiny uležet.

  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

  3. Rozehřejeme olivový olej, přidáme drcený pepř, necháme provonět, přisypeme brambory, oregano, tymián, sůl a restujeme doměkka (na skus). 100 ml vlažné vody, droždí a cukr smícháme, necháme vzejít kvásek. Mouku, sůl, sušené mléko a koření promícháme, přidáme kvásek, olej, zbytek vody a vytvoříme hladké těsto, které necháme hodinu kynout.

  4. Poté z těsta vytvoříme kuličky (10 ks) a přikryté necháme ještě 10 minut kynout. Z kuliček vyvalíme tenké placičky, které posypeme bramborovou náplní.

  5. Pečeme při 200°C dozlatova.

  6. Kuřecí prsa vyjmeme z marinády a zprudka na olivovém oleji opečeme ze všech stran. Poté prsa vložíme do pečicí nádoby, přikryjeme a necháme při 200°C dopéct (cca 20 minut). Po uplynutí doby maso vyjmeme z výpeku a přikryté necháme odpočinout.

  7. Cibuli nakrájíme na tenké proužky a zvolna restujeme na olivovém oleji. Poté přilijeme vypek z masa a necháme zredukovat tekutinu. Bramborovy koláček ozdobíme cibulovým výpekem a na tenké plátky nakrájeným kuřecím masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!