Dýňová polévka s červenou čočkou, šafránem a pečeným česnekem

Recepty, Polévky

Suroviny

400 g očištěné dýně
1-1,5 l drůbežího vývaru nebo masového vývaru
1 cibule
1 větší mrkev
1 větší brambor
3/4 hrnku červené čočky
5 stroužků pečeného česneku
1 snítka rozmarýnu
špetka sušeného šafránu
hrstička čerstvě majoránky
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli orestujeme na olivovém oleji. Přidáme šafrán, na kostky pokrájenou dýni, červenou čočku, na kostky pokrájenou mrkev a chvíli restujeme.

  2. Zalijeme vývarem, přisypeme na kostky pokrájený brambor, snítku rozmarýnu, rozmačkaný pečený česnek, sůl, pepř a vaříme doměkka.

  3. Nakonec přidáme drobně pokrájenou majoránku.

  4. Kdo má rád, může ozdobit kopečkem zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!