Dýňová polévka s červenou čočkou, šafránem a pečeným česnekem
Recepty, PolévkySuroviny
- 400 g očištěné dýně
- 1-1,5 l drůbežího vývaru nebo masového vývaru
- 1 cibule
- 1 větší mrkev
- 1 větší brambor
- 3/4 hrnku červené čočky
- 5 stroužků pečeného česneku
- 1 snítka rozmarýnu
- špetka sušeného šafránu
- hrstička čerstvě majoránky
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup Dýňová polévka s červenou čočkou, šafránem a pečeným česnekem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli orestujeme na olivovém oleji. Přidáme šafrán, na kostky pokrájenou dýni, červenou čočku, na kostky pokrájenou mrkev a chvíli restujeme.
Zalijeme vývarem, přisypeme na kostky pokrájený brambor, snítku rozmarýnu, rozmačkaný pečený česnek, sůl, pepř a vaříme doměkka.
Nakonec přidáme drobně pokrájenou majoránku.
Kdo má rád, může ozdobit kopečkem zakysané smetany.